Wednesday, November 30, 2005

Extraordinara viata a piratului din Insula Scularii, povestită unor ziaristi ticalosi de piratu Nastasse Sapte Coase

Aceasta e povestea lui "Ha", piratu de pe caravela "Mea". Se petrece cândva, într-o legislatură d-anta, mai precis undeva în mările îndepărtate din Oceanu "Victoria". Ani în șir, respectiv 4 la rând, Ha a răscolit baronimea în căutare de aur și femei frumoase, însă neapărat bărbătoase, iar din când în când se distra luând de la bogați și dând la pretini, pe care îi făcea şi mai bogaţi, normal, iar blagosloviţii fârtaţi nu se lăsau de două ori rugaţi, necum să se lase ca proştii de pirat atacaţi, ci împărţeau cu el ca neşte fraţi...;)

Câteodată Ha îşi calma plictiseala încercând să "otrăvească" cu ceva dulce peștii piranha din Oceanul Asfaltic Bechtel, alteori se preta la un miel sau un purcel, ca orişice sărăntoc baronel, deşi la venitul său ar fi phootut avea întregul şeptel, alteori creştea găini la Cornu Caprei lu Tetel şi-şi număra ouăle, care, ca dreak, nu-i ieşeau la socoteală defel ! :shock:... Noroc că n-au aflat chestia asta și guverantorii insulelor atacate de Ha, care au încercat în fel şi chip să-i vină de hac, ha-ha-ha, dar tonte flotele pe care le-întâlnit piratu tolomak s-au dat de trei ori preste cap şi s-au transformat - la ordinu Serviciilor Marelui Vârcolak :idea: - în Harap Alb, astfel că atacatorii au tot luat-o-n barb.

La un moment dat însă, într-o toamnă ruginie – chiar și-n largul mării, care de fapt era o mare de leșie, special destinată săpunelii pe care avp mi-o va trage mie, olelie-lie ...:shock: –, piratu Ha s-a săturat să tot stea pe Marea Victoria și hodoronc-tronc s-a hotărât să devine Noul Zâmbok ! ;) A ales o insulă numită Cotro-Cenny şi-a încercat să debarce acolo nu în bărci ca tot homu marinal, ci într-o sanie de reni, pe care primu val a dat-o preste cap, normal, şi abia atunci Ha a văzut siderat, n-aşa?, înainte de a se scufunda ca rromu la mal la Agigea, că pe insula unde vrea el cu sania lu Moş Crăciun of Ame a acosta în stil triumfal era deja mare carnaval oranjal, ha-ha-ha, iar un jurat de Popey marinal într-un hal fără de hal, dar total, înconjurat de o mulţime de pitici și de Serviciile de Priculici se ridicase pe nişte forturi de chirpici şi dirija de-aici tunurile cu pișcărici ce trăgeau în caravelele împodobite cu sclipici - unde înmărmuriseră Baronii cei mai voinici - din toate poziţiile, ca teroriştii lu Nea Ilici, în vreme ce Popey ce făcea, ghici...?, poate credeţi cumva că privea triumfător prin okeanu c-un ocular, normal, ținând pe umăr un papagal, care-şi zicea singur - dreak ştie de ce! - "Automotorar"? Aş !, ca un mărar de sentimente mici plângea de mila unui fost mare licurici, ajuns simplu amic printre amici, de ziceai că nici usturoi n-a mâncat şi nici pussy-cat de gagici ! Apoi a pus piciorul pe uscat, scoborând de pe chirpici, şi şi-a botezat noua reședință de-aici, ia să vedem, - ghici cum ?? "Insula Sculării", ca un Satyr nebun, sau cum să vă spun ??

Offff ! :((, şi era acolo un pământ mânos și-un harem în spum, cum nici emiru Harun din "1001 de nopţi" n-avea, ca acest Popey de dat în dambla... :idea: Piratu (Popey, căci "Ha" odihnea deja pe fundu mării de lângă Insula Sculării, a nu se uita :idea:) se pricepea s-aleagă, păi cum drea ;) Trăiau acolo jdemii de specii: licurici, muște, fluturași, pupincurași, rechinași, nași, naşi de naşi, sorinashi, ex-baroni ciocoiaşi, crocodilaşi şi alţi laşi. Tot ceea ce Popey făcea, "sistemul oriental ticăloșit" imita ca maimutza Agathon, socotind că Popey le dă ton şi că-n curând va ajunge să le zică chiar răstit: "Aloo, vă ordon să faceţi nu ce zice popa, shiit, ci ce face popa, căci altfel râde dreak de noi Ioropa, - ha-ha-ha !" Singurul animal domestic era leul, o specie aparte de leu, care ieşise din sărman buzunaru nu al meu, fugiţi drea - nota mea, avp -, ci al lu "Ha" (pe când se-neca) şi fugea pe uscat după un EUR (o specie de cangur) cam căscat şi-un PARAI (o specie de cai) plin de scai de striga Stambulu : "Vai, ce ne facem cu Papay, nu ne-a fost de ajuns bre cu Mihai ???" :shock:


ps. Această şarjă parodică a fost postată pe forumul Jurnalul Naţional la câteva minute după ce Adrian Năstase şi-a publicat editorialul de aici. Din păcate, după oribilul său obicei, Marius Tucă a ucis toate forumurile pe care le-a găzduit de-a lungul ultimilor ani, textul cu pricina ne mai regăsindu-se decât în arhiva auctorului.