Friday, June 24, 2005

Base is coo'

Marius Tucă :Domnule președinte, spuneți-mi cum e după o lună de mandat? Simțiți puterea?

Traian Băsescu : Da, instituția își manifestă puterea din prima zi în care intri în ea pentru că toate pârghiile puterii reale sunt aici.

avp eco' ;) : Domnule Tucă, preşedinţia înseamnă cea mai înaltă magistratură Ro, iar a fi conectat la priza aceasta maibaro, prin care 22 de milioane de oameni își revarsă spre tine energiile unui întreg bobo’, chit că şi-njurăturile angro, e un sentiment dacă nu divin, cel puţin mișto, no...? Cu-o singură condiţie : ca patronii siguranţelor, aloo, să nu te fenteze ca pe un cal maro, zicându-ţi c-au băgat ștecherul puterii prezidenţiale în priza puterii populare Ro, în timp ce ei îl vor fi băgat în turul lu „Bobo”, un forumist oarecare de pe Ziua mare, cum l-au vrăjit şi pe Dl Ţapu, se pare...

M.T. : Deci nu v-ați înșelat atunci când ați spus că vreți să fiți președintele jucător...

T.B. : Nu. Multe dintre pârghiile puterii sunt aici.

avp eco' ;) :Vedeţi, mey, ăsta e Băse... is cool, vba cuiva. După ce se repezi ca fata mare la măritare, susținând că la Cotroceni sunt toate pârghiile trebuitoare, pe urma şi-aduse aminte ce l-a consiliat filosoful mai nainte - precum Aristot pe Mechedonu-i viteaz, dar cam netot -, adicătelea să fie sau măcar să pară cuminte, plus cu băieţii cot la cot, cum îi stă bine unui preşedinte într-o ţeară cu imaginaţia pulitică fierbinte, căci altfel o ia-n bot...-, şi deci Băse şi-aduse aminte că e totuşi președinte și-o-ntoarse ca la Ploieşti, zicând că nu toate drumurile puterii Ro duc pe Dealu Cotrocenilor din Bucuresci, unde vara cântă cucu, ci numai cele care nu duc şi la Mânăstirea Secu, fiindcă iarna nu-i ca vara, ci e frig la Mărioara, iar Mânăstirea aia unde fraierii se frig e mai la deal de Pipirig, normal ;)

MT:V-ați obișnuit cu ideea ca sunteti președintele României?

TB:Da.

avp eco' : N-așa...? Ehe, de când era pregătită schimbarea asta, numai Tucă - care crede că le știe pe toa' - nu ştia... :shock:

MT: De când?

TB: Din prima zi de când intri aici, îți dai seama că ești președinte. (Râde din nou)

avp eco’ ;) : Hai să-ţi răspund io, mhă, Mario... Păi, cam de când s-a-mbolnăvit Stolo – fostul "cal înaintaş" de kiki-mikiri  de rinichi, aloo...

MT: Spuneți-mi ce ați visat în noaptea în care ați aflat că sunteți președinte?

TB: Domnule Tucă, dorm fără vise pentru ca dorm puțin. (Râde) Si nu am coșmarul ăsta al analizării viselor din timpul nopții. Pentru mine, când m-am ridicat din pat, începe ziua fără să mai pierd timp să mă gândesc ce am visat azi-noapte.

avp eco’ ;) : Aloo, colega, ai fi putut drea’ să te fii documentat și mata mai-nainte de misia asta, cetind articolul filosofului P, d’anta’, în care ni se spune că Băse e un hom dintr-o buca’, nu se complică iel cu analiza viselor, pe care de altfel cine drea’ le mai ține minte, după o zi de muncă grea, plus trei alergători de 5 stele şi ceva, a...? :shock:

AVP : ok, să trecem peste chestia cu șuviţa, boc, videnu, “partidu democrat”, măgureanu, ardeleanu, ameninţarea cu moartea, ceașcă, biruinţa, curatoru administraţiei prezidenţiale și gushuliţa lu Laviniţa, ca să nu vă-necaţi drea’ cu halviţa. Oricum, chestiile astea nu contează, atâta timp cât John - nu Jeak- încă mai boxează... Aşadar :

MT: De când ați devenit dumneavoastră așa proamerican? Imi aduc aminte că aveați rețineri față de americani.

TB: Nu cred că am avut rețineri (...)

avp eco’ ;) : Nici io nu cred... ;) Chiar mi-aduc aminte cum Băse, răspunzând unui sondaj acum vreo 2 ani, în care întrebarea era ce-ar prefera politicianul rumân să fie : pro UE, deci cu Francia, Gross Deutshland şi alte motoare continentale, avansând aşadar Ro către capitalele Io cardinale în viteza a 3-a sau a 4-a, ceea ce-nseamnă că de la Bucale şi până la Parisu-Soare am face cam 20-30 de cincinale, voila, sau, din contra, pro Ame, chit că afiliaţia asta s-ar phootea să ne bage urgent subt arme, mai precis să ne facă să fugim iute în cel mai apropiat Tufiş, adică nu subt umbrela lu Tufish, ci lovindu-ne teroarea de treaba mare, dar cu avantajul - dupa mintea unora mai beasă - că nu ne vom mai teme de Moscova carciumăreasă, n’așa?, deci atunci - la sondaju ăla - Băse, băiat drăcos şi cu mintea trează, cu-o ora înainte să se luminează, a zis că el ar merge cu Ame, că-i mai brează.

MT: Ați fost împotriva intervenției în Irak.

TB: Nu. Am fost un sceptic și viața mi-a dat dreptate. Dacă v-aduceți aminte, am susținut că România trebuie să fie un partener al Statelor Unite, dar sa fim foarte atenți, că nu întotdeauna stăpânii lumii sunt și stapânii adevărului. Lucru confirmat. Discutam despre existența unor arme de distrugere în masă care nu s-au găsit, se argumenta că Saddam alimentează terorismul, ceea ce nu s-a putut proba. Dar acum suntem într-o realitate: intervenția în Irak a generat o explozie a activității teroriste pe teritoriul Irakului, iar România, în calitate de aliat, trebuie să rămână împreună cu aliații săi până la capăt, până când Irakul va fi o țară condusă de un stat puternic, capabil să-și asigure securitatea națională. Vă pot spune că sunt un adept al luptei împotriva terorismului în afara granițelor. Terorismul trebuie ținut ocupat pe cât posibil la el acasă, pentru că altfel vine el la tine acasă.

avp eco’ ;) : Uite, bey, editorialist Cărtă, un raspuns de pulitician care şi când stă călare pe situaţia mondială, tot pulitichie visează, normal. Așadar, deși Băse nu a fost contra intervenţiei din Irak, a fost totuşi sceptic ca dreak, fiindcă Ro trebuie să fie un partener strategic al marelui vârkolak, care de fapt e un înger pacific şi non-cojonac, lucru confirmat de faptul că după primul răzbel din Babilon teroriştii s-au înmulțit c-un bilion, pardon, doar c-un milion, iar Ro, damă de bonton, tre’ să-şi menţină acoloşa un batalion, cum e de părere şi nea Ion, respectiv mister John, pentru că - voila - în calitate de aliat al lu Satana tre’ să democratizezi Irakul ca drea, pe onoarea mea. Capisci, sau ba ?

MT: Ati fi pentru o intervenție în Iran?

TB: Nu m-aș pronunța.

avp eco’ ;) : N-așa...? ;) Însă după război și-n funcţie de ce-om câştiga și noi, ţi-aş spune c-am fost sceptic, în caz că ne-om alege c-un șotoi (vezi că n-am zis altceva ? ha-ha-ha), iar dacă ne-om alege cu fo tonă de halva, ţi-aş răspunde că ştiam că precis aşa se va-ntâmpla, normal ;)

MT: Spuneți-ne, domnule președinte, ce înseamnă până la urmă axa despre care tot vorbiți: Washington–București–Londra?

TB: Este o axă care, evident, nu are nimic comun cu o unicitate a politicii noastre externe, dar eu pun foarte mare accent în zona de securitate națională pe o relație bilaterală extrem de bună cu Statele Unite și cu Marea Britanie.

avp eco’ ;) : Aha...Deci axa e de fapt o paralaxă cam îmbârligată şi laxă, normal, din moment ce, călare pe axa din interogatoriul tucal, ca surferul lu tetelu campion pe val, poţi s-ajungi ori pe Dealul Capitoliului din Washingthon DC, cu capital de simpatie popular, ori în vârful OM-ului, la Nou' Babilon în spital ;)

MT: Si Franța? Germania?

TB: Sunt cei mai importanți parteneri ai noștri în Uniunea Europeană. Dar avem două paliere: unul legat de interesele noastre de integrare în UE – și aici cei mai importanți parteneri sunt Franta, Germania, Italia, Spania, Olanda, tot timpul niște sprijinitori ai procesului nostru de integrare –, iar al doilea, cel despre care vă spuneam: securitatea națională.

avp eco’ ;) : Ştiam io, și-n primul rând băieții, aloo, că Băse is cool şi mișto... El a-nvăţat la fix lecția pe care i-a predat-o mister John , când a plecat la Scroviștea să se facă sfânt icon, care la rându-i o ştia de la Dej din Kenya, încă dinainte ca Nea Kaisăr să dea în dambla, și care şi dejia sa o știa de la neamu lu Bulă din Bularia (nu Bulgaria, fugiţi drea’, căci bulgarul e zarzavagiu serios,  vba cea) : “Uite-așa cum ne vedeți i-am pupat în coor pe nemți, iar acuș-acuş-acuş o să-i lingem și pe ruși, apoi îi vom scuipa de la Huși, înjurându-i ca la urși, ei fiind icişa, mai precis ad-hoc la Vladivostok, nu ne-aud și nu ne văd deloc!” Ăștia-s rumânii noștri, normal : traci viteji, dar și dreaci zmecheri flok, pardon, foc ;) Şi deci - revenind a nos moutons -, Băse vrea să spună în ton puliticiano-galanton că Francia cea cu breton plus Gross Deutschland aia cam tontom’ nu vor observa jocul de picere al aborigenului hom, paidiom gospodin, şi vor continua să bage-n noi, ca naşu-n fin sau ca samariteanul cel bun, cahfea, tutun, ieuroi cu duium etc., invitându-ne într-un final la Bruxelles în cântări de caval naţional, tobe, geamparale, fanfare militare tare şi mititei în fum, în timp ce noi - zmecherii lu peşte îngheţat tun - de fapt o vom fi apucat-o pe-alt drum, care se nimereşte cu-al Ioropei Unite ca linia maritimă Onedin cu linia mare din Reghin sau cam cum s-ar nemeri Pata cu pata lu fata cică nevinovata, după ce soacra mare a descoperit pe iia-i prea curata c-o are de fapt cât lopata, păi cum...? ;)

MT: Care e prioritatea noastră de politica externă?

TB: Aici, dacă vă pregătiți de o capcană, nu functionează. România nu poate să își selecteze prioritățile. Ea are trei priorități: integrarea în UE și în același timp România are priorități majore de politică externă, care țin de securitatea națională și asta înseamnă o Românie puternică la Marea Neagră, la frontiera orientală a NATO și a UE. O Românie consolidată la frontiera orientală a UE este o Românie care aduce servicii Uniunii însăși.

avp eco’ ;) : E claro, no...? Cele patru priorităţi erau trei, dar cu una singură ce-ai bey, nea Tucă, a...? (ha-ha-ha)

MT: Deci, asta e legătura cu Marea Neagră...

TB: E mai complicată. Dacă vă uitați la hartă, veți constata că Marea Neagră este un nod, un punct de intersecție între Orientul Mijlociu, țări ale fostei Uniuni Sovietice, care și-au dobândit independența, și, pe de altă parte, Uniunea Europeană și NATO. La Marea Neagră, România nu poate face singură o politică de lider zonal, România are încă doi aliați la Marea Neagră, Turcia și Bulgaria, și, în același timp, avem o evoluție pozitivă din punct de vedere democratic a unor țări precum Ucraina, Georgia, Moldova, care în ultimul an manifestă opțiunea Vest: Georgia, Ucraina, Moldova.

AVP : Aha, deci asta era legătura aia, normal... Dar să mai sărim un pic peste Georgia, că nu mai e pe val, Ucraina, Moldova,Transnistria, Nagorno-Karabakh, ah, să nu uit, dreak, Alianța DA , sanchi balamaua, bla-bla-bla, ha-ha-ha...

MT: Si dacă Tăriceanu nu vrea? E președinte PNL, e prim-ministru, de ce un om în situația lui ar vrea anticipate?

TB: Pentru că în mod cert Călin Popescu Tăriceanu are capacitatea de a pune interesul național deasupra interesului personal.

avp eco’ ;) : Capisci, Tucă...? Dacă Tăriceanu nu vrea, îl vom capacita noi cumva, ha-ha-ha... Dar să ştii nea Tucă mata că Tăriceanu e un băiat normal, n’așa? nu te uita că e pe val şi se dă mare liberal, trombonu ist din caval e pt pulimea de preste... Deal...? (est-il moi que vous recherchez ...? – n.m., avp )

MT: Cum veti rezolva problema constituțională? Prin demisia Guvernului?

TB: Sigur. Doar că este nevoie să fie repetată.

avp eco’ ;) : Vezi ce simplu e...? Cum ai face cu-o fătuţă d'aia bine reperată, cu condiţia să fie de mai multe ori şcoolată, ca să zic aşa, însă de când Doamna Muscă ne-a dat ideea că Viagra merge şi cu pulitica amestecată, e rezolvată şi problema asta curat constituţională, dle Tucă, iată... ;)

MT:S-a vorbit despre numirea lui Dorel Sandor la Cotroceni. Il aveți în vedere pentru șefia Administrației Prezidențiale sau pentru consilier pe securitate? 
TB: Sigur că am în vedere mai mulți oameni, nu doar pe Dorel Sandor, pentru că până la urmă, orice s-ar spune, sunt oameni cu care ai câștigat, deci au fost buni să câștige alegerile. Am în vedere varianta Sandor, deocamdată nu s-a hotarat el.

avp eco’ ;) : Nu ştiu, să mă sfătuiesc cu homu nostru din Stagira-2...Ha-ha-ha (în acest timp Băse își freacă de zor un ‘oi, mai precis își curăţă unu din cele două ouă moi, cu care tocmai îl serveşte un ospătar balşoi... ;)

MT: Si despre Silvian Ionescu spuneți că a fost bun și a muncit, dar nu îl vedeați într-o funcție...

TB: Da, dar fiecare trebuie să se așeze la locul lui.

avp eco’ ;) : Acesta este principiul meu : avansaţi mai în spate, băieţi, căci doar nu sunteți în “Iarna pe uliţă” de G.Coşbuc prin nămeți - băieței d’ăia cu căciula mare cât o zi de post -, ca să nu vă vază şi cel mai electorat dadaist prost când rânjiţi în post ca un fost... Voi aţi auzit de Alain Prost...? Nu...? Atunci să ştiţi că-n şase luni vă iau la rost, adică vă zic ca avp “Hai pa” şi vă trimit la penzie 're-aţi ai drea’ cu treizeci de milioane şi ceva penzie, plus un miliard bani de tutun şi bilia' ! Ha-ha-ha...

MT: Ca Degeratu?

TB: Văd că aveti o campanie cu Degeratu.

avp eco’ ;) : Dle Tucă, nu e normal să ai o aşa campanie pe timp polar, fiindcă iarna nu-i ca var’ - când io deger ca un cal pe un pod de gheaţă la mal ! nota mea, avp - şi când OTAN, care-i mai baban, m-ar face cârlan, pe mine, Băse, mai precis mi-ar da ca Morar lu avp ban, nu fun ban, fugi drea’, ha-ha-ha, dacă i-aş băga lângă top-secretele alea cu bombaHaş” tot o integratoare d’aia cu bulane ca ale lu Monica Lew, manca-le-aş, însă cu studii la Moskwa... Ha-ha-ha...

MT: Bădălan?

TB: Discutăm după șase luni.

avp eco’ ;) : mai precis peste un an, după care o să-i dau şi lui un ban - adică o penzie de barossan - şi-o să pun în locu-i un alt băitan... Ha-ha-ha...

MT: Mantog? E de la PD...

TB: A fost sustinut foarte puternic de Confederația Minieră...

avp eco’ ;) : ...unde băieţii au altă pepinieră... Ha-ha-ha...

MT:Domnule Băsescu, faceți legea în țara asta sau o face Confederația Minieră?

TB: Nu fac eu legea.

avp eco’ ;) : ...io doar o aplic, după ce băieții de la Parlament o primesc în plic... Ha-ha-ha...

MT: Ați intervenit când a fost vorba de Silvian Ionescu, veți interveni pe lângă PD și în privința lui Mantog?

TB: Sincer să fiu, nu am urmărit ultimele evoluții în privința secretarilor de stat, o să văd ce-i cu domnul Mantog.

avp eco’ ;) : Lasă asta, mey... Mai vrei un batog...? E afumat în crescătoria lu pește, normal... (de data asta Băse nu mai hohoteşte, ci zâmbește vulpeşte, ca tont marinaru pe val, normal... ;))

MT: Cum mai stați cu vocabularul?

TB: Vorbesc tot limba romana.

avp eco’ ;) : ...ca Avepică frânaru, vba lu Tit-Liv, extremistu de pe forumu lu ăla Roş' ca varu... Ha-ha-ha...

MT: Si centura politică face parte din limba romana?

TB: Asta e un neologism.

avp eco’ ;) : ...care la mine a devenit un truism. Care-i problems ? Ha-ha-ha...

MT: Credeți că în funcția de președinte o sa vă intre în vocabular expresia "Te rog"?

TB: Când vorbesc cu instituțiile statului – nu, când vorbesc cu oameni – da. Acolo suntem în relații omenești, dar când e vorba de instituțiile statului, președintele nu roagă, cere. Eu întotdeauna am avut în vocabular "Te rog" când a fost vorba despre oameni.

avp eco’ ;) : ... iar mai precis când a fost vba despre băieți de gaşcă... Căci pe cei cu bască şi pe gură-casca îi trombonesc ca amânaru pe iască, mai precis le zic : “Să traiţi bine şi s-aveţi noroc!”, în timp ce io, amânaru, le dau un floc, pardon, foc la inimioară, bunăoară... Ha-ha-ha...

MT: Spuneți-mi, ce părere aveti despre declararea averilor? Va dați seama, se duc vecinii la ușa la mama dumneavoastra: "Alo, averea..."

TB: Foarte bine. Ziua neagră a oricărui american este cea în care își declară averea și veniturile.

avp eco' ;) : Mai precis, ziua neagră-n ceru gurii a lu americanu este atunci când el zice ca şi băitanu nostrum sau rromanu : “Nu mă-ntreba cum am facut primu milion, căci te ia mama drea’, capisci, sau ba ?! Aplică drea’ legea aia cu corupţia bla-bla-bla ex nunc, nu ex tunc, căci te manânc !” Pricepi mata, nea Tucă...? Mey, băiete, misia mea nu e aceea de umbla în trecut ca proasta-n bâlci la Biharia, ci să fac capitalizmu băieţilor să-nceapă a funcţiona şi-n zbor lin spre viitor a o lua... Ha-ha-ha...

MT: România e o țară săracă, domnule Băsescu.

TB: Da, Romania e o țară cu 22 milioane de săraci, minus 100.000 de oameni care nu își pot justifica averile. E un mod de a controla dobândirea de averi ilicite. E un mecanism dificil de introdus. Trebuie găsită formula să se strângă informația într-un singur loc și să se poată urmări dacă Traian Băsescu a dobândit trei case din salariul de președinte. Sau din salariul de primar o fi dobândit vreo patru case.

avp eco' ;) : ...Formulez din nou : Da, România e o ţară cu 22 milioane de săraci, minus 200.000 şi ceva de oameni care nu-şi prea justifică averea, dintre care 100.000 sunt ai baronimii lu Bombo, care va fi deportată în Congo, normal, iar restu sunt baieţi de-ai noştri mişto, de pe val, nu-nţeleg ce-ai cu iei, aloo, băiatu, băiatu lu patronatu, vreau să zic... Ha-ha-ha...

MT: Sau din firma de înghețată.

TB: Nu o s-o mai invoc, pentru ca o să ies și de acolo. Dar o să invoc în continuare activitatea pe mare pentru că eu nu am intrat sărac în politică. Deci sunt pentru o astfel de inițiativă, pentru că sunt oameni care fură, dobândesc averi și nu îi întreaba nimeni cum.

avp eco' ;) : Domnu Tucă, io n-am intrat sărac în politică, mai precis n-am făcut poliţie politică, să fie claro, ca mafiotu de Plătică, ci doar azi o informare mică, ca orşice marinică drăgălaşu sau trăenică, mâine una şi mai pitică, şi iata-mă hopa-mitică ca Nea Rronică...Ai auzit de iel...? Ha-ha-ha...

MT: Cum vi se pare că toîi cei din Alianță fac exact ce făcea și PSD? Adică să facă până și educatoarele de grădiniță membre de partid? Ați fost un dușman al acestor lucruri.

TB: Am fost, și chiar comportamentul meu față de instituțiile care țin de președintele României, după cum vedeți, este unul care vrea să fie foarte rațional. Incercand întâi să văd ce vor oamenii șștia, dacă pot să se reorienteze pe o politică făcută de mine, dacă pot foarte bine, dacă nu pot, pleacă. In ceea ce privșste Guvernul, eu pot să înțeleg o realitate: că după politizarea excesivă pe care a făcut-o PSD, făâand membri de partid din toți directorii de școli, din femeile de serviciu, o depolitizare a aparatului trebuie făcută.

avp eco' ;) Mey Tucă... Am fost duşmanu duşmanilor mei, doar nu vrei să fiu şi duşmanu băieţilor mei - lasă-i pe ginerii mei -, s-ajung ca ăştia derbedei, vreau să zic săracii baroni pesedei, şi să fiu nevoit să plec în Congo ca Bombo...? Te credeam băiat cu logo, aloo...

MT: Păi, se face o a doua politizare.

TB: Nu ştiu dacă se face asta...

avp eco' ;) : S-ar phootea să fie una şi mai cuprinzatoare! Ha-ha-ha...

MT: E, nu! L-am văzut pe prefectul de Suceava, care spunea celor care erau în funcții că trebuie să plece pentru că așa a facut PSD, așa trebuie să facem și noi.

TB: Cum vă imaginați o guvernare pe structuri PSD? Decât să îți faci iluzia că poți conduce țara pe structuri PSD, mai bine o schimbare majoră. Sigur, respectând legea, pentru că funțtionarii publici nu pot fi azvârliți cum crede fiecare.

avp eco' ;) : Chiar, cum îţi imaginezi o guvernare Băse pe structura PSD sau BST, vorba lu avp ?? N-ar râde şi curcile ? PSD e fostu PCR care a fost o dată ca niciodată, tată, acum e rându baieţilor care-au trecut definitiv la proprietatea privata, normal...Ha-ha-ha...

MT: Ce vi se pare că s-a făcut până acum contra corupției?

TB: O să fiu foarte sincer: până acum nu observă progrese semnificative. Eu vreau să se termine cu show-urile televizate...

avp eco' ;) : ...Pe vremea Ţapului tovii miliţieni şi procorori l-au trombonit pe preşedintele de atunci cu “Operaţiunea Luna”, însă acuma, când io am misia să fac capitalizmu băieţilor Ro funcţional ca Miruna când se dă Matta Hari nebuna (de Miruna de la Z îţi vbesc, aia cu aluna subt buric ;)), gata, nu mai ţine cu minciuna ... După şase luni îi dau în tivic, schimb struna şi le cânt tontoroiu întruna...Ha-ha-ha...

MT: Veți sta cinci ani la Cotroceni?

TB: Zece.

avp eco' ;) : ...negri mititei...

MT: Nu, spuneți-mi mai întâi de ăștia cinci, vedem după aceea.

TB: Zece.

avp eco' ;) :... se făceau că plouă, unu a plecat în Congo şi-au rămas doar nouă, normal, unu e pe val, altu la ţambal, al şaptelea la bal, al şaselea e şi mai mărar ca al cincelea, care e doar kknar, al patrulea e la balamucu Sonaţii din Deal, al treilea a dispărut prin Predeal, al doilea e într-un hal fără de hal, iar ultimu va pleca în curand la canal, nu la Canal... Ha-ha-ha...

MT: V-ați propus un dublu mandat, după care vă retrageti din politică?

TB: Pai, am 53 de ani acum, la 63 este bine să ieși.

avp eco' ;) :...ca predecesoru meu, ha-ha-ha...

MT: Iliescu are 74. Ce faceti de la 63 la 74?

TB: Ce să mai faci după ce ai fost președintele României?

avp eco' ;) : Chiar, ce dreak să mai faci când până la 74 de ani ai tont fost preşedintele Ro...?? Să mori... ? De plâns, aloo, fugi drea’, ori să faci şi pe mai departe mişto...? Ha-ha-ha...

Băse is coo', n’aşa...? ;)
6/24/05